Kvalitet og innovasjon

Vi i SalatMestern har høyt fokus på produkt­kvalitet og mattrygghet. Kvalitetsavdelingen består i dag av tre ansatte, og det er etablert et eget laboratorium internt. Produkter kontrolleres daglig for mikrobiologi og øvrige egenskaper.

anne-beate på laboratoriet

Kvalitetspolitikken vår lyder som følger:

«SalatMestern AS skal være en innovativ bedrift som produserer trygge næringsmidler av god kvalitet i henhold til gjeldende krav. Vi skal ha fokus på kompetanseutvikling, god kvalitetskultur, kontinuerlig forbedring, effektiv kommunikasjon og bærekraft i alle ledd.»

temperaturmåling i laboratorium

Våre sertifiseringer: Kvalitet, trygghet og miljøansvar

SalatMestern er stolt av å imøtekomme strenge internasjonale krav til mattrygghet, miljøstyring og ansvarlig råvarebruk. Våre sertifiseringer viser at vi tar både forbrukerens tillit og planetens helse på alvor.

  • FSSC 22000 (mattrygghet)
    Vi var blant de første i Norge som ble BRC-sertifisert under den ISO-baserte BRC Global Standard for Food Safety i 2003. Denne sertifiseringen markerte starten på vårt målrettede arbeid med risikostyring, hygiene og kvalitetskontroll. I 2013 gikk vi over til FSSC 22000, et GFSI-godkjent system som bygger på ISO 22000. Sertifiseringen sikrer at vi oppfyller internasjonale krav til mattrygghet, HACCP, ledelsessystem og kontinuerlig forbedringsarbeid.

  • ASC/MSC-sertifisering (ansvarlig sjømat)
    I 2015 har vi vært sertifisert i henhold til Chain of Custody-standardene fra ASC og MSC, som dokumenterer at våre sjømatprodukter kommer fra bærekraftige fiskerier og oppdrett – med full sporbarhet.

  • Miljøfyrtårn (næringsmiddelindustri)
    I 2025 ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift i forhold til bransjekrav for næringsmiddelindustri. Dette innebærer at vi arbeider systematisk og dokumentert med tiltak i forhold til energi, avfall, kjemikalier, transport og miljøledelse – i tråd med både myndighetskrav og beste praksis for bransjen.

  • Grønt Punkt Norge (produsentansvar)
    Vi er medlem av Grønt Punkt Norge AS, som betyr at vi tar ansvar for at all emballasje vi bruker. Vi tilrettelegger for at dette blir samlet inn og materialgjenvunnet i henhold til det lovpålagte produsentansvaret. Vi søker aktivt å optimalisere emballasje – også i forhold til miljøvennlighet.

     

Gode råvarer

Vi lager rundt 8000 tonn med varer i et normal­år. For å få til det trenger vi 700 artikler av ulike slag. Smaken betyr svært mye og gode råvarer er derfor en forutsetning for smaksopplevelsen. Reker er for eksempel en sentral ingrediens i mange av våre produkter. Råvarene kommer fra hele verden.

Spesialister

Vi i SalatMestern driver i dag en rasjonell- og fleks­ibel produksjon med rundt 70 ansatte. Deres kunnskap om tekniske problemstillinger og framstilling av mat gjør det mulig for oss å ­levere til velkjente kunder. Svært ofte blir også nye produkter til gjennom et tett samarbeid med den enkelte kunde.

Vår produktportefølje spenner i dag over alt fra majones, dressinger, sauser, dipper, majones­baserte salater, sild, kabaret, sjømat i lake, ­majones i sjaktel, woksauser i pose og sjømat i MAP. Vi etterstreber alltid å gjøre kunden fornøyd og strekker oss langt for å skreddersy produkter og løsninger i samarbeid med kunden.

Lidenskap

Vi jobber hele tiden med utvikling av design og emballasje, slik at produktene skal sikres ferskhet og framstå som attraktive. MAP-pakking (med gass som konserverings­middel) av utvalgte ferdigmat­produkter, er en ny emballeringsmetode vi har stor tro på.

Vi er familieeiet og drives basert på lang erfaring. Vi er inne i en rivende utvikling med nye investeringer, senest ved oppkjøpet av Ph Thorstensen.

Vår ambisjon er fortsatt å kunne tilrettelegge produkter for kunde­grupper med stadig nye ønsker og krav til egenskaper. Vi er lidenskapelig opptatt av matfaget og stiller alltid vår kunnskap til disposisjon for kundene.

anne-beate og jan på laboratoriet